duminică, 17 noiembrie 2013

                                                                     Episodu'doi


            Se lasa roua peste petalele de feriga din curtea casei,privelistea e de o taina nemarginita.Printr-e ferigi se vede casa parasita,nu de multa vreme,in mare liniste.Vasilica se trezeste.Inca liniste.Tarziu i-si da seama ca e legata de un pat in casa parasita,incearca sa tipe nu poate are un calus in gura si nu se poate misca .Se uita in stanga geamurile batute in scanduriin dreapta o masa.
           In capul mesei , golasa si plapanda statea Muma Padurii cu un satar in mana si-ndreapta intr-un cosciug ticsit cu zeci de diamante se prelingea printr-un cotlon o dara grea de sange. Zacea intins chiar Vasilica ... fusese luat prizonier si a ajuns sa fie carnea de tocat si de hranit acel stol de corbi ce se invarteau desupra palatului de clestar al vrajitoarei.

          cu toate acestea mancatorii de scoici prosperau. in ciuda mâniei Mumei Paduri si a tristetii lui Vasilica . Uitandu-se mai atenta pe masa, Vasilica zari obiectul care stia ca ii va servi la a scapa din acel loc blestemat. Prizonieratul este o treaba foarte nasoala si in timpul careia trebuie sa depui foarte multe eforturi pentru a incerca sa ...

         Zbang! Satarul reteza capul ganditor. Vasilica isi privea corpul de la doi metri. Inainte sa moara nu a vazut filmul vietii sale, nu a vazut imaginea celor dragi, ci efectiv a murit ametind din cauza invartelii capului pe podea. Muma padurii ii arunca lesul in ceaun si puse de o ciorba cu putin patrunjel, doi cartofi, o ceapa si un pastarnac. Era saraca dar nu cersea, isi procura singura mancarea.

                                                 THE END

Niciun comentariu: